Geyerhof, Grüner Veltliner Steinleithn 1 ÖTW 2017

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Grüner Veltliner
Velegnet til: Skaldyr, fisk, fjerkræ og gris
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 10-12 °C
  

2016 Steinleithn 1 ÖTW Erste Lage. 1 ÖTW er klassifikation i Østrig for marker med særlig god kvalitet og dermed bedre vine. Det svarer til en Premier Cru i Bourgogne. Det lever Steinleithn godt op til. Steinleithn er en forrygende Grüner Veltliner. Klar halmgul farve. Ren og elegant duft af gule æbler og grønne urter. Smag af gule æbler, grønne urter, appelsinskal, lidt gule tropefrugter, hvid peber og mineraler der skaber en skøn balance. Kompleks og dejlig syrestruktur. Saftig og harmonisk frugtsmag med en flot lang eftersmag. 

På Geyerhof arbejder man efter mottoet ”Bevar traditionerne, accepter forandring og bliv ved med at være åben for at eksperimentere”. 

I 2016 blev Geyerhof kåret til bedste internationale øko/bio vingård og årets vingård i Østrig af Das Genussmagazin.

Gault Millau 2017/18 – 18,5/20 point.

Falstaff 2017 92 point.

                    

DKK 235,00

Beskrivelse

Bio-Weingut Geyerhof er en familiegård på 23 ha. ejet af Ilse Maier der også er vinmager.  Gården kan dateres så langt tilbage som til det 12. århundrede og har siden det 16. århundrede været i familiens eje. Vinmarkerne ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, Niederösterreich,  grænsende op til Wachau.

Livet og arbejdet på gården er tæt forbundet med naturen og siden 1988 blev Geyerhof som en af de første i Østrig certificeret økologisk ud fra en klar overbevisning om at opnå den bedste kvalitet. Økologisk/biodynamisk dyrkning, manuel høst og minimal indblanding i vinifikationen sikrer autentiske vine der udtrykker det unikke ved terroir, årgang og druevariant.

Grüner Veltliner udgør ca. 70% af vingårdens areal og både deres Grüner Veltlinere og Riesling er enkeltmarksvine der har fokus på det autentiske udtryk fra hver enkelt af de forskellige vinmarker. Ilse Maier lægger stor vægt på stringens, klarhed og dybde i frugten og karakterfuldhed.

Ifølge Ilse Maier er økologisk vindyrkning meget mere end at undgå kemikalier. Det er en af de største udfordringer for at opnå højere kvalitet. Det kræver en dyb viden, stor følsomhed og villighed til at tage chancer. Respekt for at naturens love er uforanderlige og kendskab til disse love har eksisteret i tusinder af år. At lave god vin er en prekær balanceakt mellem natur og civilisation hvilket kræver håndværk med præcision og omhyggelighed.

For at vinstokkene kan trives i det lange løb kræves det at jorden er så sund som mulig og kun da kan man for alvor udtrykke terroir i vinene. På Geyerhof er arbejdet i markerne grundlaget for kvalitetsvin og processen i vinkælderen skal udtrykke druernes kvalitet og markernes terroir og egenart.

På Geyerhof arbejder man efter mottoet ”Bevar traditionerne, accepter forandring og bliv ved med at være åben for at eksperimentere”.

Siden 2015 er næste generation blevet involveret i familiegården da Ilse Maiers søn, Josef, og hans kone, Maria, tager del i den daglige drift.

Geyerhof har 30 års erfaring med økologisk vindyrkning. Det har givet en uvurderlig erfaring erhvervet ved investering, mod og tålmodighed. Resultatet er tydeligt i kvaliteten af vinene hvilket har givet flotte priser både nationalt og internationalt.

I 2016 blev Geyerhof kåret til bedste internationale bio/øko vingård og årets vingård i Østrig af Das Genussmagazin.

Udover at være pioner inden for økologi og biodynamik har Ilse Maier også skrevet en håndbog om økologisk vinbrug og hun anses for at være en autoritet på området.

Hun er også medlem af ”De 11 fruer og deres vine”. En sammenslutning eller forening der blev stiftet i 2001 af kvindelige vinbønder fra Wien, Burgenland og Niederösterreich hvor blandt andre også Judith Beck, Birgit Eichinger og Silvia Heinrich er medlemmer. Filosofien er at slå fast at kvinder nøjagtig lige så godt som mænd kan være dygtige vinbønder. Noget der ikke er givet af sig selv i en vinverden der stadig er domineret af mænd.

Læs mere

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Grüner Veltliner
Velegnet til: Skaldyr, fisk, fjerkræ og gris
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 10-12 °C