2016 Cepell Negre – Eudald

Cepell Negre er et godt bud på en moderne nyfortolkning af Spansk vin. Enkel, afbalanceret og fin.

2016 Cepell Negre er lavet på Tempranillo, Merlot og Cabernet Sauvignon fra unge vinstokke. Vinen er gæret ved relativt lave 19 grader for at trække den gode frugtsmag ud af druerne men undgå for kraftige tanniner. I duften er der hovedsagligt kirsebær, en smule blomme og lidt mørke bær som går igen i smagen der er aromatisk, frugtrig og velafbalanceret. Vinen har en medium syre og tanninstrukturen i baggrunden giver en fin rygrad og skaber en flot balance i en blød, rund og relativ let vin hvor fokus er på umiddelbar frisk frugt. En dejlig vin. Bør drikkes ung 1-3 år.

Cepell Negre er yderst velegnet til lette pastaretter, lyst kød og vil fungere rigtig godt let afkølet på terrassen på varme dage.

Drikketemperatur 14-16 grader.

99,00 DKK

Beskrivelse

Eudald Massana Noya er 9. generation af landmænd fra familien Massana. Vingården ligger i Subirats tæt på Sant Pau d’Ordal små 15 km. nordøst for hovedbyen i Penedès, Vilafranca del Penedès. Familien Massana har her siden starten af det 18. århundrede dyrket afgrøder, heriblandt  vin. Især Eudalds far og bedstefar, Antoni Massana Ràfols og Josep Massana Carbó, har høstet anerkendelse for deres vinproduktion og vundet priser for deres bidrag til vinverden igennem et helt liv.

Siden midten af 1990’erne har Eudald haft fokus på kvalitetsvine og vingården opererer udelukkende ud fra økologiske og biodynamiske principper. Der bliver ikke brugt ukrudtsmidler, kemiske midler mod insekter eller syntetiske produkter. Man respekterer naturens egen gang så meget som muligt med så lidt menneskelig indblanding som muligt. Affaldsprodukter bliver ført tilbage hvor den oprindelige afgrøde kom fra. Harmoni og balance med naturen er essentiel.

Det er en fornøjelse at se at man i Spanien, nu også byder på de mere lette vine, og at den nye generation bevæger sig væk fra de meget tunge og fadlagret vine, og istedet har fokus på mineraler og de forskellige druers kunnen.

 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg