Tilbud

2016 Barbera d’Alba – Giuseppe Cortese

Skøn Barbera fra det velrenommerede Barbaresco vinhus Giuseppe Cortese.

Cortese dyrker deres Barbera d Alba i Trifolera zonen med vestvendt beliggenhed. Cortese benytter sig af grønhøstning på alle deres druer der sikrer at de tilbageblivende får lov at få de bedste forudsætninger for sollys og vækst. Kvaliteten i huset er ekstrem høj og de dyrker deres 8 hektar jord med den største omhyggelighed

Denne Barbera produceres enkelt og efter endt opbevaring i ståltank flaskes den hvorefter den lagres yderligere 6 mdr. på flaske inden den frigives.

Barberaen med den velkendte bær-smag har en god intensitet, friskhed og lethed. Virkelig flot dybrød nærmest lilla farve med god duft.

Kan nydes til pastaretter og lette kødretter.

Kan sagtens drikkes en anelse afkølet men ellers anbefales en temperatur på 14-15 grader

Dyrket økologisk 

129,00 DKK 89,00 DKK

Beskrivelse

Giuseppe Cortese er en klassisk, dygtig og traditionsrig vinbonde fra det skønne Barbaresco i det mondæne vindistrikt Piemonte som udover Barbaresco også omfatter Barolo og Asti. I Deres sortiment har de også Barbera d Alba

Cortese familien har i generation på generation altid været bosat på den smukke Rabaja bakketop, som blandt Barbaresco kendere er navnet på en af de mest anerkendte vinområder til dyrkning og fremstilling af de fremragende Barbaresco vine.

Selvom Cortese familien altid har boet der og også ejet en del af markerne omkring var det først i midt 60’erne at Giuseppe Cortese med stor passion og visionære tanker om at ville fremstille nogle af de smukkeste vine i området gik i gang. Dette sammen med hans kone Rosella.

Giuseppe Cortese er i december 2018 gået bort hvorefter den næste generation fortsætter med at føre den flotte vingård videre i ånden om godt håndværk, ihærdighed og frem for alt kvalitet. Giuseppe arbejde selv i marken indtil det sidste.

 

 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg