1-3 dages levering

Prismatch

Fri fragt ved køb over 295,-

Særligt udvalgte


Land: Frankrig, Loire
Drue: Sauvignon Blanc
Velegnet til: Skaldyr, fisk, kylling, asparges, milde oste og gedeost
Alkohol: 13%
Dyrkning: økologisk
Servering: 10-12 °C
Allergener: Indeholder sulfitter
SPAR 0,00 kr

Domaine La Croix Saint-Laurent, Sancerre 2022, 6 fl

Udsalgspris

1.120,00 kr

Normalpris 1.120,00 kr
( / )
Moms inkluderet. Fragt er altid gratis.

★★★★★ Ekstra Bladet

Hvidgul farve. Karakteristisk duft af citrus, græs, hyldeblomst, stikkelsbær, mineraler og hvide blomster. Kraftfuld og rund smag af citrus, grønne æbler og stenet frugt med en mineralsk afslutning. Medium afrundet syre. En dejlig vin med karakter! Sauvignon Blanc druerne til denne Sancerre høstes manuelt i starten af oktober. 40% gæres på træfade af eg/akacie på 500 liter og 60% på rustfri ståltanke. Vinen kommer på flaske i september året efter.

Domaine La Croix Saint-Laurent er et familiedrevet vinhus der er gået i arv fra far til søn. Fabien har dyrket de 6,3 ha. siden 1990. Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle. Siden 1996 har vingården arbejdet stærkt på at arbejde efter så bæredygtige principper som muligt (Terra Vitis). Perfekt som aperitif.

Indhold: 6 flasker

Specifikationer
Land: Frankrig, Loire
Drue: Sauvignon Blanc
Velegnet til: Skaldyr, fisk, kylling, asparges, milde oste og gedeost
Alkohol: 13%
Dyrkning: økologisk
Servering: 10-12 °C
Allergener: Indeholder sulfitter 
Vinhuset
Sancerre befinder sig i det østlige Loire 200 km syd for Paris. Sancerre er det mest berømte vinområde i Loire hvilket skyldes den høje kvalitet af deres hvidvine på Sauvignon Blanc. Området har et tempereret mikroklima. Den høje kvalitet stammer fra landskabet, jordbunden og nogle stolte vinbønder. Vinmarkerne ligger på smukke bakker hvor Loirefloden løber igennem. Jordbunden indeholder gode mængder af grus, flint og kridt. Mange af vinmarkerne vender mod solen og er beskyttet mod vinden fra nord. Det giver ideelle betingelser for vindyrkning og gælder for nogle af de bedste marker i området, herunder Chemarin. Det giver tørre, ranke og mineralske hvidvine med høj kvalitet så karakteristisk for Sancerre. [expander_maker id="1" more="Læs mere" less="Læs mindre"]Terra Vitis er et netværk af flere hundrede vinbønder fra vinområder overalt i Frankrig. De har alle den samme kærlighed til den generøse og levende jord og arbejder respektfuldt med den. Centralt for Terra Vitis projektet er mennesker og miljøet. Beskyttelse af naturressourcerne er essentielt men også vinbondens, medarbejdernes, naboernes og forbrugernes sundhed er af afgørende betydning.

 

Terra Vitis har et solidt fundament baseret på alle tre søjler af bæredygtig udvikling: socialt, miljømæssigt og økonomisk. Ved brug af Corporate Social Responsibility (CSR) metoden har Terra Vitis iværksat en analyse af vingårdens indflydelse på alle menneskene der er involveret (medarbejdere, leverandører og forbrugere). Målsætningen er at gøre Terra Vitis vingårdene til førende eksempler for social ansvarlighed. Terra Vitis er blevet anerkendt af det franske landbrugsministerium og har fået tildelt en miljøcertificering der svarer til niveau 2.