Cascina Ciapat, Roero Nebbiolo 2015

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Lam, vildt, kalv og okse
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 17-18 °C

Prisvindende topvin fra Cascina Ciapat. Kraftig duft af jordbær, kirsebær og lidt violer. Tør og fyldig frugtsmag af jordbær, kirsebær, violer, sort te og appelsinskal der giver lidt bitterhed. Kraftige tanniner og høj syre. Rigtig flot Nebbiolo og et fund til prisen.

Druerne høstes manuelt i kasser ca. midt i oktober. Der foretages omhyggelig kvalitetssortering både i marken og i kælderen. Nebbiolo vinstokkene er gennemsnitligt 45 år. Vinen lagrer 15 måneder på slavonsk egetræ og derefter 12 måneder på flaske. I flasken modnes vinen og blødgør tanninerne.

Roero Nebbiolo vandt i 2018 en flot sølvmedalje ved den ansete International Wine And Spirit Competition i London. Endda som blindsmagning. En bemærkelsesværdig bedrift for et relativt lille vinhus. En kopi af det flotte diplom som Cascina Ciapat med rette er stolte af kan ses i Mevino butikken på Trøjborg.                      

 

DKK 120,00

Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Cascina Ciapat vingården ligger i Roero i Piemonte i det nordvestlige Italien.

Cascina Ciapats vinmarker ligger på stejle skrænter. Markerne dyrkes økologisk men vingården er ikke certificeret. Det er der ikke råd til. Den nye generation i starten af 20’erne har taget over og er ambitiøse. Fokus er på at hver enkelt marks karakteristika, ”Terroir”, skal komme til udtryk i vinene. Det lykkedes rigtig godt og i deres vine kan man smage forskelligheden af druerne og de enkelte marker.

Roero DOCG vinzonen er relativt lille og befinder sig lige nord for Tanaro floden på den modsatte side af Alba, hovedbyen i Piemonte. Zonen strækker sig ca. 25 km. langs flodens bred.

Landskabet er anderledes end de velholdte marker på bakkerne i Barolo og Barbaresco. Roero har fladland, stejle klipper og vild natur. Andre former for landbrug er mindst lige så udbredt som vindyrkning. Der vokser bl.a. mange frugttræer, især abrikos. Historisk og geologisk udvikling har skabt et uensartet mix af sand, kalksten og ler hvilket resulterer i adskillige forskellige jordbundstyper i Roero.

Karakteristisk for hvidvinene fra Roero er at de er tørre og friske. Her gror den lokale drue Favorita men Roero er især kendt for Arneis som har hjemsted her. Druen er nævnt i dokumenter helt tilbage fra 1400-tallet.

Rødvinene har frugtrig bærsmag og godt med tanniner. Stilen er landlig og rustik med masser af charme. Nebbiolo herfra er knap så kraftfuld som fra Barolo og Barbaresco og kan ikke lagre så længe. Strukturen i vinen er knap så fin og smagen kan være lidt mere jordbæragtig udover de klassiske noter af violer, kirsebær, mørke bær, te og appelsinskal.

 

 

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Lam, vildt, kalv og okse
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 17-18 °C