Domaine Robert Gibourg, Gevrey-Chambertin 2016

Specifikationer
Land: Frankrig, Bourgogne
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: Fjerkræ, kalv, flyvende vildt og løbende vildt
Dyrkning: Økologisk
Servering: 14-16 °C

Relativt tæt mørk farve. Delikat duft af frisk skovbund, violer, hindbær og mørke bær. Fløjlsblød frugtsmag af mørke bær, kirsebær, hindbær og lakrids. Medium syre og et fint tanninbid.

Pinot Noir druerene kommer fra 2 parceller, roncevie og les seuvrées, i den famøse Bourgogne kommune Gevrey-Chambertin. Druerne håndhøstes og håndsorteres nænsomt. Vinen gæres med druernes eget naturlige gær. Der tilsættes ingen kulturgær. Der foretages heller ingen klaring eller filtrering. Ægte kvalitetshåndværk. Autentisk Bourgogne. 

DKK 349,00

Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Domaine Robert Gibourg hører hjemme i Moray St. Denis lige syd for Gevrey-Chambertin men som det ofte er tilfældet i Bourgogne så enten lejer eller ejer vinbønderne parceller på marker fra forskellige områder i Bourgogne. Det er en lille vingård på kun 6 hektar med fuld fokus og opmærksomhed på vinstokkene og arbejdet i kælderen for at opnå optimal kvalitet. Som loven foreskriver i Bourgogne dyrkes der uden brug af sprøjtemidler, kunstgødning eller andet. Lille kvantitet men meget høj kvalitet. En lille overset mester. 

Gevrey-Chambertin ligger mod nord i Côte d’Or og er den første store og vigtige kommune når man kommer fra Dijon på vej ned i Bourgogne. Gevrey-Chambertin er sammen med Vosne-Romanée og Chambolle-Musigny i toppen af kommuner for rødvin i Bourgogne. Vinene fra Gevrey-Chambertin er kendetegnet ved at de er mørkere i frugten, har smag af lakrids og generelt har mere tannin end vinene fra Vosne-Romanée og Chambolle-Musigny der mere går i retning af røde kirsebær. Udover mørke bær som sorte kirsebær og solbær kan Gevrey-Chambertin vine også indeholde animalske noter og lidt røg.  

Landsbyen Gevrey har lagt navnet på topmarken i kommunen, Le Chambertin, til navnet.  Grand Cru marken Chambertin rangerer uden tvivl sammen med Grand Cru markerne Musigny, Romannée-Conti og Montrachet (hvidvin) helt i toppen. Gevrey-Chambertin har 9 grand cru marker og er afgjort en af de mest dynamiske kommuner i Côte d’Or. Kun Vosne-Romanée kan følge trop med 8 grand cru marker. Derudover er der en lang række Premier Cru marker og mange kommunevine af høj kvalitet. 

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Frankrig, Bourgogne
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: Fjerkræ, kalv, flyvende vildt og løbende vildt
Dyrkning: Økologisk
Servering: 14-16 °C