Tilbud

Giuseppe Cortese, Barbera d’Alba “Morrasina” 2015

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Barbera
Velegnet til: Kød, især okse
Alkohol: 14%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-17 °C

Barbera d’Alba Morrasina 2015 fra det velrenommerede Barbaresco hus Giuseppe Cortese. 2015 er en sublim årgang der viser en tårnhøj standard for hvad en fadlagret Barbera kan opnå.   

Flot dybrød farve med noter af mørke bær og modne frugter. Fadlagringen tilfører mere dybde og karakter samt noter af lakrids og lidt tobak. Morrasinaen forekommer stadig frugtig og frisk men med mere kraft, dybde samt en vedvarende elegant afrunding.

Denne Barbera d’Alba Morrasina produceres med 18 måneders lagring på små franske egefade som maksimalt benyttes 3 gange før de skiftes så der sikres en konstant effekt af fadet og dermed opnår den dybde og høje kompleksitet der er ønsket. Den lagres yderligere 6 mdr. på flaske inden den frigives til salg.

 

 

175,00 DKK 149,00 DKK

Beskrivelse

Cortese familien har i generation på generation altid været bosat på den smukke Rabaja bakketop, som blandt Barbaresco kendere er navnet på en af de mest anerkendte vinområder til dyrkning og fremstilling af de fremragende Barbaresco vine. Cortese familien ejer den største andel af jorden på Rabaja.

Selvom Cortese familien altid har boet der og også ejet en del af markerne omkring var det først i midt 60’erne at Giuseppe Cortese med stor passion og visionære tanker om at ville fremstille en af de smukkeste vine i området gik i gang. Dette sammen med hans kone Rosella.

Giuseppe Cortese er i december 2018 gået bort hvorefter den næste generation fortsætter med at føre den flotte vingård videre i ånden om godt håndværk, ihærdighed og frem for alt kvalitet. Giuseppe arbejde selv i marken indtil det sidste.

Vingården Giuseppe Cortese er essensen af en fremragende beliggenhed, bedste terroir og et enormt flot håndværk. Cortese familien står sammen om driften i marken og i kælderen hvor der året rundt arbejdes intenst og engageret med at skabe flotte og traditionelle vine med et smukt præg af jordene fra Rabaja & Trifolera i Barbaresco.

 

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Barbera
Velegnet til: Kød, især okse
Alkohol: 14%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-17 °C