1-3 dages levering

Prismatch

Fri fragt ved køb over 295,-

Særligt udvalgte


Land: Spanien, Priorat
Drue: 55% Carignan, 45% Grenache
Velegnet til: Grill, gris, okse og vildt
Alkohol: 14%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C
Allergener: Indeholder sulfitter
SPAR 0,00 kr

Solá Classic, Priorat Bleu 2018, 6 fl

Udsalgspris

1.195,00 kr

Normalpris 1.195,00 kr
( / )
Moms inkluderet. Fragt er altid gratis.

Solá Classic, Priorat Bleu 1777 har rødderne godt begravet i den dybeste undergrund i Spaniens kultområde, Priorat, hvor varme somre og kun lidt regn får grenache og carignan til at synge. 

Udtryksfuld med masser af moden frugt og knald på de fine kirsebæraromaer. 6 måneder på egetræsfade, giver ristet kaffe, amarenakirsebær og lidt bazarkrydderi i næsen som en varm tone, der holdes i ave af den elegante friskhed. En magtfuld vin i perfekt balance.

Indhold: 6 flasker

Specifikationer
Land: Spanien, Priorat
Drue: 55% Carignan, 45% Grenache
Velegnet til: Grill, gris, okse og vildt
Alkohol: 14%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C

 Allergener: Indeholder sulfitter 

Vinhuset

Det tætte bånd mellem Barceló familien og jorden er ikke bare historisk men er også den primære grund til at styrke det bånd ved at genskabe den sande Priorat ånd.

Solà Classic blev etableret i 2002 og laver traditionel vin med autentisk identitet og personlighed. Mas Hereu gården blev grundlagt i 1777 og er på 30 ha. hvoraf 6 ha. er vinproduktion. De fleste af vinstokkene har en alder på mellem 45 og 75 år hvilket sikrer vine med unik personlighed og karakter. Det klassiske og traditionelle kombineres med økologi, teknologi og modernitet for at producere intense men runde og afbalancerede vine

Alle druerne til Solà Classics vine bliver produceret med traditionelle metoder. Druerne håndhøstes og hver drueklase klippes forsigtigt fra vinstokken og lægges i hampkurve. Senere følger en manuel sortering i kælderen før vinificering så kun de sunde druer bliver anvendt. Arbejdet i vinmarken foregår med dedikation, ihærdighed og respekt for jorden. Det resulterer i nogle emblematiske vine af høj kvalitet. På Solà Classic arbejder man i overensstemmelse  med jorden og naturen og giver det tilbage man tager. Hele vingården er økologisk certificeret. Teamet på Solà Classic mener at traditionelle økologiske metoder er den bedste måde at behandle jorden på og at det har en direkte indflydelse på druernes og dermed vinens kvalitet. I den ånd har man valgt at restaurere den gamle gård – Mas Hereu – for at genetablere dens gamle storhed ved kun at bruge lokale og naturlige materialer såsom sand, sten og træ. Vineriet skal placeres her og derved forurene mindre. Den nye installation gør at tiden fra høsten til vinificering afkortes med 80% så druerne i langt højere grad forbliver intakte og holder kvaliteten inden vinificering.

Priorat ligger i Catalonien i det nordøstlige Spanien. Området gennemgik en sand revolution i 1990’erne hvad angår produktionsmetoder der knap nok havde ændret sig siden det 12. århundrede hvor Karteusermunkene byggede klostret som vinen er opkaldt efter.

I dag står Priorat for nogle af de mest inspirerende og spændende vine fra Spanien. Priorat er sammen med Rioja de to eneste stilarter der har fået topklassifikationen i Spanien, DOCa. Vinene fra Priorat er traditionelt og hovedsagligt lavet på to druer Carinena (Carignan) og Garnacha (Grenache). Carignan er den mest beplantede drue i Priorat. Udover Chateauneuf du Pape er det sjældent at finde internationale topvine lavet på så stor en del Grenache. Nogle vinproducenter i Priorat bruger også de franske sorter, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah.

Sammensætningen af Carinena og Garnacha er dog ikke det eneste der gør Priorat til noget særligt. Sommeren er her som i det meste af Spanien lang, varm og tør med meget lidt nedbør. Det giver et meget lavt høstudbytte, selv sammenlignet med resten af landet. Sammen med gamle vinstokke bidrager det til intensitet og kraft i Prioratvine.

Jordbunden spiller også en stor rolle. Tør og stenet jord bestående af underliggende lag af mørkebrunt skifer og kvarts som lokalt kaldes llicorella er fattig på næring og begrænser hvor mange vinstokke der kan gro. Men som bekendt med vinstokke så giver lavt udbytte høj kvalitet.

De fleste Prioratvine har lagret minimum 12 måneder på egefade.