Eudald, La Creueta 2015

Specifikationer
Land: Spanien, Penedes
Drue: Bordeaux-blend på Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot
Velegnet til: kalv, okse, vildt og kraftige gryderetter
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C

En kraftfuld vin med duft af blommer, frisk skovbund, søde krydderier og mørke bær. Smagen er fyldig med medium syre og markerede tanniner. Brombær, solbær og mørke kirsebær er fremtrædende og sammen med noter af vanille, chokolade og krydderier fra fadene giver det en vin med en flot kompleksitet og dybde som samtidig er rund og særdeles indbydende med en god længde på eftersmagen.

En kraftig vin med et godt touch af den spanske varme og undergrund, men stadig med et moderne islæt, som gør den spændende og kompleks. Efter længere tids gæring fadlagres vinen i 12 måneder på amerikanske og franske egefade og efterfølgende på flaske. Vinen er ideel med en god sauce som tilbehør. Prøv den til entrecôte med hjemmelavet bearnaise, rib-eye med champignonsauce eller lammekølle med rosmarin og hvidløg. 

DKK 159,00

Beskrivelse

Eudald Massana Noya er 9. generation af landmænd fra familien Massana. Vingården ligger i Subirats tæt på Sant Pau d’Ordal små 15 km. nordøst for hovedbyen i Penedès, Vilafranca del Penedès. Familien Massana har her siden starten af det 18. århundrede dyrket afgrøder, heriblandt  vin. Især Eudalds far og bedstefar, Antoni Massana Ràfols og Josep Massana Carbó, har høstet anerkendelse for deres vinproduktion og vundet priser for deres bidrag til vinverden igennem et helt liv.

Siden midten af 1990’erne har Eudald haft fokus på kvalitetsvine og vingården opererer udelukkende ud fra økologiske og biodynamiske principper. Der bliver ikke brugt ukrudtsmidler, kemiske midler mod insekter eller syntetiske produkter. Man respekterer naturens egen gang så meget som muligt med så lidt menneskelig indblanding som muligt. Affaldsprodukter bliver ført tilbage hvor den oprindelige afgrøde kom fra. Harmoni og balance med naturen er essentiel.

 

Specifikationer
Land: Spanien, Penedes
Drue: Bordeaux-blend på Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot
Velegnet til: kalv, okse, vildt og kraftige gryderetter
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C