Pietro Rinaldi, Barolo 2014

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Robuste kødretter, vildt og kraftige oste
Alkohol: 14,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C

En kompleks og intens udgave af en Barolo fra det innovative vinhus Pietro Rinaldi. Baroloen indeholder alt den saft og kraft en Barolo skal have med flotte noter af bær, balsamico, lakrids med en snert af tobak og violer. Udviklingen i vinen er tydelig efter hver slurk og denne Barolo med sin kompleksitet og elegance har stor liggepotentiale. Årgang 2013 er et mesterligt år i Piemonte. Omend den stadig er ung, er den yderst drikkevenlig. Rinaldi er enormt dygtig til at få balance og blødhed i sine vine der gør dem yderst behagelige at nyde.

Druerne er fra Barolo distriktet Verduno, hvor terroiret er kendt for den bløde og elegante stil.

DKK 325,00

Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Pietro Rinaldi er i den grad en innovativ, moderne og visionær vinbonde. De har på forholdsvis kort tid lykkedes med at lave nogle virkelig flotte vine. Hvor de adskillige gange har bedrevet at vinde anerkendte vin priser. Deres flotte Barbera d Alba Superiore er en af de roste vine.

Rinaldi har jeg fulgt fra hans spæde start, eller dvs. Pietro Rinaldi volume 2, som er bestående af hans barnebarn Monica og hendes mand Paolo. De besluttede sig for at flytte fra Milano på landet til det smukke Madonna Di Como som ligger som en del af Barbaresco/Barolo området hvor hovedbyen Alba er fælles for dem alle.

Her ville de drive familiegården videre som havde ligget i dvale i nogle år efter Monicas bedstefar. De var fast besluttede på at investere og engagere sig fuldt i stedet og skabe nyt liv til både vinene og selve gården. Det er i den grad lykkedes. Ud over deres fantastiske vine har de med årene bygget den gamle vingård om til et flot, luksuriøs og charmerende B&B

 

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Robuste kødretter, vildt og kraftige oste
Alkohol: 14,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C