2013 Barbaresco “San Cristoforo” – Pietro Rinaldi

Barbaresco Balance udover det sædvanlige 

Rinaldi dyrker deres Barbaresco på den cru certficerede San Christoforo mark i Neive området hvoraf også navnet. Beliggenheden er syd-øst og lagringen af vinen sker på fransk eg i 16-18 mdr. efterfulgt af 6-8 mdr i flaske inden den frigives til salg. Den har stadig masser af god ligge potentiale efterfølgende og udvikler sig stødt og langsomt i flasken over år.

Noterne er roser og violer, har gode mineralske værdier samt smag af balsamico – afbalanceret tanin niveau, blød og elegant i munden med en flot afrunding.

lækre noter som violer, roser og balsamico. Fantastisk finish og blødhed der gør den yderst elegant og behagelig.

En vin der gør sig godt  til kødretter og ikke at forglemme er den fremragende til ost

Anbefales til en temperatur på 16-18 grader

Dyrket økologisk

315,00 DKK

Beskrivelse

Vi er nu nået til dronningen af Piemonte regionen der stolt kan præsentere Barbaresco vinen som en af deres regerende storvine. I har nok allerede gættet hvem kongen er… Barbaresco er det lidt lettere og blidere modstykke til Barolo som vi jo kender med den mørkerøde nærmest lilla kraftfulde farve og masser af kraft og karakter. Barbaresco er lidt mere feminin og har en flot lys rubinrød farve – men bag det lyse og blide ydre gemmer der sig nu stadig overraskende meget karakter og kraft med skønt meget udvikling i smagen oftes efterfulgt af en behagelig blødhed og afslutning. Rinaldi har en virkelig flot Barbaresco San Christoforo i deres sortiment.

Pietro Rinaldi er i den grad en innovativ, moderne og visionær vinbonde. De har på forholdsvis kort tid lykkedes med at lave nogle virkelig flotte vine. Hvor de adskillige gange har bedrevet at vinde anerkendte vin priser. Deres flotte Barbera d Alba Superiore er en af de roste vine.

Rinaldi har jeg fulgt fra hans spæde start, eller dvs. Pietro Rinaldi volume 2, som er bestående af hans barnebarn Monica og hendes mand Paolo. De besluttede sig for at flytte fra Milano på landet til det smukke Madonna Di Como som ligger som en del af Barbaresco/Barolo området hvor hovedbyen Alba er fælles for dem alle.

Her ville de drive familiegården videre som havde ligget i dvale i nogle år efter Monicas bedstefar. De var fast besluttede på at investere og engagere sig fuldt i stedet og skabe nyt liv til både vinene og selve gården. Det er i den grad lykkedes. Ud over deres fantastiske vine har de med årene bygget den gamle vingård om til et flot, luksuriøs og charmerende B&B

 

 

 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg