Pietro Rinaldi, Barbaresco San Cristoforo 2013

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Kødretter og oste
Alkohol: 14,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C

Barbaresco Balance udover det sædvanlige. Noterne er roser og violer, har gode mineralske værdier samt smag af balsamico – afbalanceret tanin niveau, blød og elegant i munden med en flot afrunding. Typisk Rinaldi udtryk med blødhed og finesse der gør den yderst elegant og behagelig at nyde.

Rinaldi dyrker deres Barbaresco på den cru certficerede San Christoforo mark i Neive området hvoraf også navnet. Beliggenheden er syd-øst og lagringen af vinen sker på fransk eg i 16-18 mdr. efterfulgt af 6-8 mdr i flaske inden den frigives til salg. Den har stadig masser af god ligge potentiale efterfølgende og udvikler sig stødt og langsomt i flasken over år. 

DKK 295,00

Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Dronningen af Piemonte regionen der stolt kan præsentere Barbaresco vinen som en af deres regerende storvine. I har nok allerede gættet hvem kongen er… Barbaresco er det lidt lettere og blidere modstykke til Barolo som vi jo kender med den mørkerøde nærmest lilla kraftfulde farve og masser af kraft og karakter. Barbaresco er lidt mere feminin og har en flot lys rubinrød farve – men bag det lyse og blide ydre gemmer der sig nu stadig overraskende meget karakter og kraft med skønt meget udvikling i smagen oftes efterfulgt af en behagelig blødhed og afslutning. Rinaldi har en virkelig flot Barbaresco San Christoforo i deres sortiment. Pietro Rinaldi er i den grad en innovativ, moderne og visionær vinbonde og enormt dygtige til at skabe balancer i deres vine. 

 

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Kødretter og oste
Alkohol: 14,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C