Tilbud

Svoltacarrozze, Rosso Toscana IGT 2010

Specifikationer
Land: Italien, Toscana
Drue: Sangiovese og Cabernet Sauvignon
Velegnet til: Kødretter og oste
Årgang: 2010
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Biodynamisk/natur
Servering: 16-17 °C

Svoltacarrozze 2009 er et magisk blend på Sangiovese og Cabernet Sauvignon.
Vinen manipuleres ikke en tøddel, så vinene fremstår elegante, burgundiske og alligevel rige og fyldige med et væld af nuancer fra Sangioveses klassiske duftpalet af jord, kirsebær, campari, rust og salvie. Sammen med Cabernet Sauvignon, der står for dybde, solbær, tobak, læder og vanilje.

DKK 750,00

Beskrivelse

Fænomenet supertoscaner er kommet til på baggrund af de toscanske IGT vine, der rammer et så højt niveau som var de DOC eller DOCG vine. Klassifikationen IGT gives primært til de italienske bordvine, der ligger geografisk uden for DOC og DOCG områderne. Vinene anses som værende ordinære og gode men ikke prængende. Når der er tale om en supertoscaner er der tale om høj kvalitet fra dygtige vinhuse. Måden man kender forskel på en ordinær IGT og en supertoscaner er på prisen. 

Vinmageren fra én af verdens fornemmeste vinhuse, Soldera i Montalcino, Nando Benassi, har et sideprojekt i udkanten af Brunello-byen Montalcino: Sammen med Giulio Meoni har han taget initiativ til et projekt, som drejer sig om at give så rent og lutret et billede af de toscanske bakkedrags potentiale som muligt ved udelukkende at dyrke økologisk, ikke tilsætte svovl eller andre kemier til vinen samt kun at lagre på store slovenske træfade, så vinens renhed ikke sløres af træsmag.

Resultatet er, at i dag laver Isotta og Giulio toscansk naturvin fra otte hektar vinmarker ikke langt fra Montalcino, alle placeret i højden og med pliocæn-undergrund. Der manipuleres ikke en tøddel, så vinene fremstår elegante, burgundiske og alligevel rige og fyldige med et væld af nuancer fra Sangioveses klassiske duftpalet af jord, kirsebær, campari, rust og salvie. Det her er den ægte Sangiovese – toscansk personlighed med aner tusind år tilbage i tiden! 

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Italien, Toscana
Drue: Sangiovese og Cabernet Sauvignon
Velegnet til: Kødretter og oste
Årgang: 2010
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Biodynamisk/natur
Servering: 16-17 °C