Domaine Begude

Domaine Begude består af det engelske par Catherine & James Kinglake som overtog vingården i det sydfranske Limoux område i Languedoc-Rousselin regionen i 2003.

En passion for vin og en beslutning om at forfølge deres drømme førte parret til det sydfranske hvor de fik mulighed for at købe den dejlige vingård på toppen af bjerget.

Efter nogle år besluttede parret at omdanne deres produktion til 100 % økologi hvor pesticider ikke er eksisterende men områdets dyreliv og natur omfavnes. Jorden gødes og druerne passes og plejes med en alletiders omhyggelighed

Bæredygtighed er kodeordet, og den ses og smages i særdeleshed også i vinene. Produktionen består hovedsageligt af hvidvine af forskellig karakter hele 9 styks og blot 2 røde samt 1 Rosé i form af Pinot Noir. De hvide trivedes godt i området grundet varme dage og kolde nætter. Porteføljen er gennemarbejdet og særdeles smuk. Der er ikke en finger at sætte på en eneste af hans produkter og de indeholder alle fantastiske noter, gode mineraler og en i den grad afbalanceret hed der gør dem fantastisk behagelige at drikke og nyde.

Hans 29 hektar store vingård må år efter år melde alt udsolgt så udover fantastiske vine er parret også dygtige forretningsfolk der forstår at skabe bæredygtighed hele vejen rundt.

Besøg dem på: www.domainebegude.com

Share This