Cortese Giuseppe

Giuseppe Cortese er en klassisk, dygtig og traditionsrig vinbonde fra det skønne Barbaresco i det mondæne vindistrikt Piemonte som udover Barbaresco også omfatter Barolo og Asti.

Cortese familien har i generation på generation altid været bosat på den smukke Rabaja bakketop, som blandt Barbaresco kendere er navnet på en af de mest anerkendte vinområder til dyrkning og fremstilling af de fremragende Barbaresco vine. Selvom Cortese familien altid har boet der og også ejet en del af markerne omkring var det først i midt 60’erne at Giuseppe Cortese med stor passion og visionære tanker om at ville fremstille en af de smukkeste vine i området gik i gang. Dette sammen med hans kone Rosella.

Den første Barbaresco Rabaja blev lanceret i 1971 og blev lynhurtigt en anerkendt og populær vare både lokalt og i ind-og udland. Siden hen er det gået slag i slag og Giuseppe opkøbte og dyrkede også marker med Dolcetto og Barbera i Trifolera området på den anden side af bjerget og sidenhen er Chardonnay også kommet til som den eneste ”udenlandske” drue.

Cortese vineriet er med årene blevet yderlige styrket af næste generation, hvor den ældste søn Pier Carlo er ansvarlig for vinkælderen godt akkompagneret af svigersønnen Gabriele som er gift med datteren Tiziana der er ansvarlig for salg og marketing og i øvrigt har et yderst fantastisk B&B lige midt i det smukke landskab som jeg varmt kan anbefale.

Far Giuseppe er dog på ingen måde kørt ud på et sidespor og ved selvsyn kan jeg bekræfte at han stadig knokler i markerne og sørger for at tildele vinene den kærlighed og opmærksomhed de fortjener.

Cortese gården omfatter 8 hektar med Nebbiolo og Barbera som de største druer. De laver klassiske og smukke vine med masser af karakter, dette som et udspring af deres attraktive vinmarker og familiens omhyggelighed, dygtighed, passion og kærlighed til de dejlige dråber.

Populære vine fra Cortese Guiseppe

Pietro Rinaldi

Pietro Rinaldi er i den grad en innovativ, moderne og visionær vinbonde. Han har på forholdsvis kort tid lykkedes med at lave nogle virkelig flotte vine. Hvor han adskillige gange har bedrevet at vinde anerkendte vinpriser.

Rinaldi har jeg fulgt fra hans spæde start, eller dvs. Pietro Rinaldi volume 2, som er bestående af hans barnebarn Monica og hendes mand Paolo. De besluttede sig for at flytte fra Milano på landet til det smukke Madonna Di Como som ligger som en del af Barbaresco/Barolo området hvor hovedbyen Alba er fælles for dem alle.

Her ville de drive familiegården videre som havde ligget i dvale i nogle år efter Monicas bedstefar. De var fast besluttede på at investere og engagere sig fuldt i stedet og skabe nyt liv til både vinene og selve gården. Det er i den grad lykkedes. Ud over deres fantastiske vine har de med årene bygget den gamle vingård om til et flot, luksuriøst og charmerende B&B

Vi stod i sommeren 2011 i Paolo og Monicas meget ydmyge køkken og smagte deres flotte vine og har sidenhen været betaget og begejstret af deres produktion som rummer Arneis, Moscato D’Asti, Dolcetto, Barbera, Langhe, Barbaresco og Barolo, så en flot palette og de mestrer i den grad at holde kvalitet ekstremt høj hele vejen rundt hvilket er en bedrift i sig selv.

Parret er innovative, tør at eksperimentere med deres vine så de får kant men samtidig med en stor respekt og ydmyghed for vingårdens og områdets historie og autenticitet. Resultatet taler for sig selv og de smukke vine er utrolig tiltalende og afbalancerede og oser af gennemarbejdede produkter med masser af umagehed.

 

Populære vine fra Pietro Rinaldi

Share This