Vin fra Tyskland

Endelig kan Mevino introducere Tyskland på vinkortet. Endda med en fremragende en af slagsen. Formidabel Spätburgunder og Riesling fra sydtyske Klaus Stülb.

Tyskland er verdens 9. største vinland i kvantum. Dog er der sket en revolution i den tyske vinverden hvor kvalitet frem for kvantitet vinder stadig fremgang.

I 80’erne var det især den velkendte Liebfraumilch der røg over disken. Den var billig, sød og tiltalende for mange. Især ramte markedet ældre fruer og yngre mennesker. Niveauet er heldigvis blevet betydelig ændret og salget af Liebfraumilch faldende.

Fokus er der i stedet på nationaldruerne Riesling og den røde Spätburgunder (Pinot Noir). Hovedvægten på tyskernes vinproduktion er stadig hvidvine, hvor Riesling besidder tronen.

Tyskernes klassificerings og vinlovgivning er meget modsat andre lande. Den går i store træk ud på sukker indholdet i de forskellige vine frem for terroir (undergrund), marker og druer. Derfor går tyskerne vældig meget op i at notere sukker indholdet på deres label.

 • Spätburgunder

  Spätburgunder – Klaus Stülb

  120,00 DKK
 • Øko
  Tilbud Vin abonnement Øko vin kasse

  Øko kasse – øko vin

  796,00 DKK 649,00 DKK
Share This