Vin fra Italien

Italien tildeles en 2. plads som værende den næststørste vin nation efter Frankrig. Italien er til gengæld det land der eksporterer allermest vin i verden.

Kvaliteten på det italienske vin marked varierer en smule. De bedste kommer uden tvivl fra bjergområderne i nord, hvor de mindre kvalitetsbevidste vinbønder er at finde i de sydlige og varme regioner. Dog ses der en stigende tendens fra syd, hvor kvaliteten er kommet i fokus, frem for udelukkende at tænke i kvantitet. De bedste regioner i støvlelandet er ubetinget Piemonte og Toscana med Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti som de førende vine.

Italien har grundet deres saftige og frugtige vine fra områderne i nord, en stor og loyal fanskare der ynder at drikke de skønne italienske druer. Italien forbindes samtidig med deres enestående madkultur, udsøgte gamle og charmerende borgbyer, rustikhed og god stil, hvorfor støvlelandet også er danskernes mest foretrukne feriedestination. I den forbindelse har vi danskere ofte stiftet et godt og vedholdende bekendtskab med de italienske druer.

Share This