Vin fra Frankrig

Frankrig er ubestridt verdens største vinland. Med deres mere end 2000 års erfaring og vinhistorie, kan de kalde sig sande eksperter på området. De “nye” vinlande har derfor i årtier valfartet til Frankrig, for at lære alt om dyrkning og vinavl. De har draget meget nytte af franskmændenes enorme viden og erfaring på området.

Franskmændende har i øvrigt gennem årene udviklet det anerkendte AOC system. Dette klassificerer vinene baseret på geografisk beliggenhed samt jordbunden som værende de største faktorer for vinens karakter og type.

Frankrig er derudover kendt for at have den strengeste vinlov i verden. Der findes lovgivninger om alt fra stokke, til jordbund, alkoholindhold, dyrkning og forarbejdning som alle skal efterleves til fulde. De øvrige vinlande forsøger at efterligne det franske kontrolsystem, i et forsøg på at opnå samme høje niveau som franskmændene.

De 6 største og mest kendte vindistrikter i Frankrig er: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhone, Alsace og Loire. Der dyrkes dog vin over stort set hele Frankrig. Hver egn er stolte af deres vin, hvorfor gourmet restauranterne rundt omkring forsøger at tilpasse og tilrettelægge deres menuer så de passer til områdets vine. Vi må derfor anerkende franskmændene for at have den længste og flotteste vinkultur i verden.

Share This