fbpx
"Her får du nøje udvalgte vine leveret direkte fra vinbonden til dig højeste kvalitet til skarpe priser"
Dag/dag levering 

Prisgaranti

Fri fragt*

Kategori: Guide til vores vin

Østrigsk vin fra Malat hos Mevino

Malat – elegance og drikkeglæde fra Østrig

Weingut Malat ligger i Kremstal nærmere betegnet i landsbyen Furth-Palt i Østrig. Vingården ligger på den sydlige bred af Donau floden på den modsatte side af den historiske by, Krems.

Furth-Palt med dens vinmarker befinder sig mellem Krems i nord og Göttweiger Berg med det imponerende Stift Göttweig kloster i syd.

Kremstal ligger ca. en times kørsel vest for Wien mellem Wachau mod sydvest og Kamptal mod nordøst. Hvidvin dominerer produktionen i Kremstal og er det området er særligt (aner)kendt for. Druerne er hovedsagligt Riesling og den østrigske nationaldrue, Grüner Veltliner. Og no need to say, vinene er i absolut verdensklasse. Her skiller Malat  sig dog lidt ud, vel at mærke på den gode måde, fordi de også laver glimrende rødvine – Pinot Noir, Pinot Noir Reserve og St. Laurent.

Førende familiedrevet weingut

Malat er et af de førende vinhuse i Kremstal og dermed i Østrig. Den blev grundlagt i 1722 og i 10 generationer har man lavet vin. Malat er et familieforetagende, så alle familiemedlemmer har hver deres rolle på vingården.

Siden 2008 er det Michael Malat der har stået i spidsen. Han har lært faget ved at studere og arbejde på vingårde på forskellige kontinenter. Michael giver vinene sit personlige præg. En stil der i høj grad er påvirket af hans far, Gerald Malat, en vinpioner i Kremstal hvis arbejde har gjort at vinhuset har opnået en førende position i Østrig.
Michaels stil har fokus på elegance, finesse og drikkeglæde, men også af en karakterfuld og fyldig smag. Frisk og sprød syre kombineres med mineralitet og en god frugtsmag.

Østrigsk vinhus med stor diversitet  

Selvom det med 2/3 af vinproduktionen er hvidvinene der har hovedrollen, så laver Malat også fremragende rødvine, søde vine, orangevin og et par mousserende vine i rosé og nature – begge af særdeles høj kvalitet.

Hvidvinene er hovedsagligt Grüner Veltliner og Riesling. Derudover er der også Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewürztraminer og Chardonnay.

Afkølet rødvin i vinkøleskab

Den rette vin-temperatur

Temperaturen er afgørende for din vinoplevelse

For at kunne få det bedste ud af din vin spiller temperaturen en væsentlig rolle.

Ofte drikkes hvidvine eksempelvis for kolde og rødvinde for varme. For kold vin kan få smagsnuancer til at forsvinde og det samme gælder for varm vin.

Her er en kort guide som kan give et overblik over hvordan man får tempereret sin vin optimalt.

Serveringstemperatur for vin:

  • 8 – 9° : Lette hvide og mousserende vine.
  • 10 – 11° : Tungere hvide og mousserende vine som eksempelvis Champagne.
  • 12 – 13° : Fyldigere hvidvine (fadlagrede hvidvine), Årgangs Champagner og de bedste, søde dessertvine.
  • 14 – 15° : De lette, unge rødvine som eksempelvis Pinot Noir (på varme dage kan Pinot Noir med fordel startes endnu koldere ved 12 – 14°).
  • 16 – 17° : Unge, indholdsrige rødvine som Bourgogne, Chianti og Barbaresco.
  • 18 – 19° : Tunge, fyldige og modne rødvine som Rhône, Barolo, Rioja og Gran Reserve.

Nu ved du næsten alt om den rette vintemperatur. Gå på opdagelse i vores sortiment af bæredygtige kvalitetsvine her, og glæd dig til at temperere din vin.