Nebbiolo

Nebbiolo er Piemontes egnsdrue nr. 1. Druen der står bag de flotte og berømte Barbaresco og Barolo vine, og egnens store stolthed. Nebbiolo druen dyrkes som det eneste sted i verden i Piemonte og særligt i bakkerne omkring Alba. Området har de bedste forudsætninger for at tæmme den svære drue. Dette blandt andet grundet tågen der ligger sig over området i efteråret og modner druerne. Nebbia betyder tåge på italiensk og deraf navnet Nebbiolo.

Vine der dyrkes basis Nebbiolo er som sagt de 2 store og flotte Barbaresco og Barolo vine. Druen er ubestridt den mest tannin holdige (garvesyre) der findes. Alene derfor har den brug for lang lagringstid før den bliver blød, interessant og opnår den ønskede kompleksitet og optimale smag. Det er derfor ekstremt vigtigt at skele til årgang og pris når man erhverver sin Barbaresco eller Barolo vin.

Udover Barbaresco og Barolo produceres der også den yngre og mere tilgængelige Langhe Nebbiolo på druen. Langhe Nebbiolo produceres som oftes på de selvsamme marker som Barbaresco og Barolo vine, men er fra de yngre stokke. Det gør dem dog ikke dårligere, blot mere tilgængelige, knap så komplekse, men istedet friske og levende. Derudover er prisen rimelig, og man får derfor virkelig god vin til prisen. Også Langhe Nebbiolo kan med fordel lagres for at opnå lavere og blødere niveau af tannin samt mere kompleksitet og elegance.

 

 • Langhe Nebbiolo

  Langhe Nebbiolo – Giuseppe Cortese

  165,00 DKK
  Tilføj til kurv
 • Langhe Nebbiolo

  Langhe Nebbiolo “Argante” – Pietro Rinaldi

  175,00 DKK
  Tilføj til kurv
 • Barbaresco “San Christoforo” – Pietro Rinaldi

  315,00 DKK
  Tilføj til kurv
 • Barolo 2013 Pietro Rinaldi

  Barolo 2013 – Pietro Rinaldi

  325,00 DKK
  Tilføj til kurv
 • Tilbud Vin abonnement vin kasse

  Eksklusiv vin kasse

  1.630,00 DKK 1.295,00 DKK
  Tilføj til kurv
Share This