Glera

Glera er navnet på den mest brugte drue til at produktion af den elskede Prosecco vin. Druen er først blevet navngivet i 2009, indtil da kaldte mand den blot Prosecco. Det skal nævnes, at man udover Glera kan producere Prosecco på verdiso, perera, bianchetta og de internationale druer pinot noir og chardonnay. Glera druen er dog den mest foretrukne at benytte.

Prosecco er et ret stort område i det nord-østlige Italien med DOCG området mellem byerne i Valdobbiane og Conegliano. DOC regionerne er beliggende i Veneto og Fruili. I alt er der 5200 hektar dyrkning af Glera druen som ender ud som den dejlige Prosecco.

Prosecco har iøvrigt overgået champagne hvad angår salget på verdensplan så det er ikke kun italienerne der er vilde med boblerne. Prosecco bruges også i en del cocktails hvor Aperol Spritz er den vi kender bedst. Denne breder sig også heftigt til omverdenen og en populær sommerdrik i Danmark.

Mevino tilbyder i form af den skønne La Jara “frizzante” Prosecco som er den blideste Prosecco på boblefronten. Det gør den derfor afbalanceret og skøn at nyde. Vinhuset La Jara er iøvrigt økologisk certificeret.

Share This