Arneis

Arneis er en egnsdrue fra området omkring Alba i Piemonte Italien. Området er mest kendt for deres 2 eksklusive vine Barbaresco og Barolo og naturligvis for de små men ekstremt dyre trøfler. Alba menes at have verdens bedste af slagsen.

Druen Arneis er kun lovlig at dyrke i netop dette område, og der findes årligt blot en samlet produktion på ca. 1 mio. Arneis vine. Det i sig selv gør druen unik og eftertragtet. De af områdets vinbønder der har valgt at tage deres egnsdrue til sig, gør sig derfor ekstra umage med at få det bedste ud af den.

Vine produceret på Arneis giver friske, behagelige og let drikkelige vine. Dette blandt andet grundet det lave syreindhold i druerne. Det kræver derfor en vis årvågenhed fra vinbondens side under produktionen. Temperaturen skal styres ret stramt under gæringsprocessen, der skal foregå køligt således den ikke udsættes for yderligere syretab. Oftes bidrager egefadslagring intet positivt til vinen og bliver derfor sjældent benyttet. Vinene anbefales at blive drukket unge – gerne indenfor et par år da de her topper i deres friskhed.

Vores dygtige vinbonde Rinaldi laver en fantastisk flot udgave af sit bud på en Arneis vin. Navnet er  “Hortensia”, som kommer fra de fine noter der er i deres udgave. Noterne er friske sommerblomster og lime.

  • Langhe Arneis Rinaldi

    Langhe Arneis “Hortensia” – Pietro Rinaldi

    156,00 DKK
    Tilføj til kurv
Share This