Blød & frugtig
Hvad kendetegner blød og frugtig vine?
Det er vine der ikke er for tørre = har et mindre syreniveau og derfor indeholder lidt mere restsukker. Ofte er det noter som citrus og grønne æbler der præger de tørre vine, hvor det i de bløde vine er de lidt “varmere” og sødere frugter. Noterne kunne være ananas, abrikos, fersken, osv. der sammen med et lidt højere sukkerniveau giver og smager mere blødt og cremet. Syren er tilstede for at give vinen balance, men rammer ganen lidt senere, således vil man i de bløde vine først smage de varme frugtnoter og efterfølgende syren til at stabilisere og give balance. Niveauerne af både det ene og andet kan variere fra vin til vin og drue til drue.
Der er kun tale om blød & frugtig vine i den grønne kategori = vine lavet på grønne druer. Heriblandt hører Orange vin & bobler også med.
Eksempler på bløde og frugtige vine kunne være Grüner Veltliner & Grenache Blanc